Aan alle betrokkenen Duurzame Estafette,
houders van het Duurzame Estafettestokje,

Enkele weken geleden werd bekend dat Nijmegen genomineerd is voor de Green Capital Award 2018. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt door de Europese Commissie aan een stad in Europa die uitmuntende prestaties geleverd heeft en tegelijk veelbelovend is op het thema duurzaamheid. Een rolmodel voor andere steden. Nijmegen wil deze prijs graag winnen! Er zijn twee concurrenten: ’s-Hertogenbosch en het Zweedse Umeå.

Wij hebben vanuit Duurzame Estafette het idee opgevat om met een grote groep supporters de Nijmeegse delegatie te steunen bij de spannende en bepalende jurypresentatie in Ljubljana op 21 juni.

In samenwerking met het consulaat organiseren we de dag voorafgaand aan de jurypresentatie (20 juni) een workshop Sustainable Xperience Xchange, waarin Nijmeegse koplopers kennis en ervaring uitwisselen met collega’s uit Ljubljana en vertegenwoordigers van andere Green Capitals. Aansluitend volgt een netwerkdiner.

Voorafgaand aan deze kennis-estafette huldigen we de Nijmeegse sporters die in estafette-vorm van Nijmegen naar Ljubljana zijn gefietst. In Ljubljana gaat bovendien een groepje Nijmegenaren een ekiden lopen, een opgesplitste (7 km) marathon voor 6 lopers en loopsters.

Rondom deze activiteiten is het natuurlijk ook een reis van netwerken en recreëren. Ljubljana is een prachtige stad, zeer de moeite waard.

Een gedetailleerd programma volgt later. Deze mail is vooral bedoeld om je eerste belangstelling op te wekken en te verleiden mee te gaan. Mee op de reis, waarin het ‘Nijmegen Green Capital’ netwerk gaat ontstaan. Zodat je later kunt zeggen: ‘ik was er bij toen Nijmegen won!’

Praktische informatie

  • De reis start op zondag 19 juni om 7.00u. Terugkeer in Nijmegen wordt verwacht op woensdag 22 juni, 14:00u.
  • De reis is per bus, heen de hele dag, terug met een overnachting halverwege Duitsland.
  • In de bus zal een film getoond worden. Daarnaast krijgen de busreizigers toeristische informatie over Ljubljana en over de gang van zaken rond de Green Capital Award.
    De busreis zal verder opgevrolijkt worden met (muzikale) optredens.
  • Reis en verblijf worden gesponsord. Er wordt nog naar meer sponsoring gezocht, maar een eigen bijdrage van maximaal 350 euro zal nodig zijn.

Mocht je belangstelling hebben voor deze bijzondere reis, dan vernemen wij graag op korte termijn een reactie.

Laat ook even weten of je iemand kent die aan de fietstocht zou willen meedoen of deel zou willen uitmaken van de hardloopgroep.

 

Organisatieteam Duurzame Estafette