De met een vlag opgetooide fiets moet Henk Horstink naar Ljubljana brengen. Meer dan 1200 km gaat hij overbruggen, de afstand tussen Nijmegen en de hoofdstad van Slovenië.
De vlag zal hem er voortdurend aan herinneren wat de motivatie is van de heldhaftige fietstocht, mensen in de verschillende landen zullen nieuwsgierig vragen naar de betekenis.
Het streven van Nijmegen naar de status van groenste stad van Europa, wordt met deze actie, naast andere ondersteund. De verkiezing vindt plaats in Ljubljana.
Tijdens de eerste etappe naar Köln werd Henk begeleid door 3 racefietsers Marco Wolkenfeldt, Maarten Geuzendam en Michiel Scheffer.

De fietsploeg krijgt het estafettestokje aangereikt door Ingrid Kerkvliet. Zij doet dat namens de Stadsbijen, de organisatie die in samenwerking met Iriszorg en de GNMF de voorafgaande dagen de trotse houder was.
Kerkvliet, tevens lid van het organisatieteam Duurzame Estafette, combineert haar toespraak over de bijen met het succes wensen van de fietsers.
Veel van de aanwezigen, waaronder wethouder Harriet Tiemens, hopen Henk Horstink over een week in Ljubljana weer te zien.

DSC02598_resize