Duurzame Estafette zoekt fietsers voor Ljubljana 

Nijmegen dingt mee naar de felbegeerde titel van ‘European Green Capital 2018’. De gemeente presenteert zich op dinsdag 21 juni voor de jury van de Europese Unie in Ljubljana, Slovenië. Aan de jury om te beoordelen of Nijmegen, Den Bosch of Umeå (Zweden) de titel ontvangt. Een groepje burgers gaat op de fiets, dus op spierkracht en zonder fossiele aandrijving, naar de Sloveense hoofdstad. Daar overhandigen zij het inmiddels bekende Duurzame Estafettestokje aan burgemeester Bruls en wethouder Tiemens. Duurzame Estafette zoekt nog fietsers!

 

Fiets mee naar Ljubljana 

De afstand van Nijmegen naar Ljubljana bedraagt 1200 kilometer. Het plan om daar fietsend aan te komen is als volgt:

  • Een aantal zeer snelle fietsers vertrekt op zaterdagochtend 11 juni vanuit Nijmegen richting Ljubljana. Zij leggen in twee dagen 400 kilometer af en eindigen hun Spartaanse tocht in Frankfurt op zondag 12 juni.
  • Ondertussen reist een andere groep fietsers met de trein naar Frankfurt. Zij wachten de héle snelle heren en dames op in Frankfurt en nemen van hen het Duurzame Estafettestokje over.
  • Vanaf maandag 13 juni beginnen zij aan de ‘laatste’ 800 kilometer. Met gemiddeld 100 kilometer per dag komt deze groep op maandag 20 juni aan in de Sloveense hoofdstad.
  • De Nijmeegse delegatie wacht de fietsers daar op.
  • Overnachten gebeurt in eenvoudige pensions en hotelletjes en de fietsers betalen een deel zelf en een deel wordt vergoed uit sponsorgelden.
  • Op dinsdagmiddag 21 juni vertrekt een bus terug richting Nijmegen. De fietsers reizen met deze bus mee. Na een overnachting onderweg komen we woensdagmiddag 22 juni rond 14.00 uur aan in Nijmegen.

Voor zowel het snelle stuk als het tweede deel zoeken we nog fietsers!

Interesse om mee te fietsen? Meld je hier aan of stuur een e-mail naar info@duurzameestafette.nl