Nijmegen is genomineerd voor de Green Capital Award 2018. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt door de Europese Commissie aan een stad in Europa die uitmuntende prestaties geleverd heeft en tegelijk veelbelovend is op het thema duurzaamheid. Een rolmodel voor andere steden. Nijmegen wil deze prijs natuurlijk graag winnen! Er zijn twee concurrenten: ’s-Hertogenbosch en het Zweedse Umeå.

Met de bus, op de fiets of hardlopen!
Vanuit de Stichting Duurzame Estafette is het plan om met een groep supporters de Nijmeegse delegatie te steunen bij de spannende en bepalende jurypresentatie in Ljubljana op 21 juni. In samenwerking met het consulaat organiseren we de dag voorafgaand aan de jurypresentatie (20 juni) een workshop Xperience Xchange, waarin Nijmeegse koplopers kennis en ervaring uitwisselen met collega’s uit Ljubljana en vertegenwoordigers van andere Green Capitals. Aansluitend volgt een netwerkborrel en -diner.

Voorafgaand aan deze kennis-estafette huldigen we de Nijmeegse sporters die in estafette-vorm van Nijmegen naar Ljubljana zijn gefietst. In Ljubljana gaat bovendien een groepje Nijmegenaren een ekiden lopen, een opgesplitste (7 km) marathon voor 6 lopers en loopsters. Zowel voor het fietsen als voor het hardlopen zoeken we nog mensen!
Van de busreis naar en van de Sloveense hoofdstad maken we een mooie, informatieve, leuke en creatieve happening en we werken aan een ‘Nijmegen Green Capital’ netwerk. Zorg dat je erbij bent!

En…wat kost dat?
Zowel voor deelname aan de busreis en het fietsen vragen we een eigen bijdrage van maximaal 350 euro. Als we extra sponsoren vinden gaat dit bedrag naar beneden! Past dit niet binnen je budget maar wil je wel mee; laat het even weten dan zoeken we naar een gepaste oplossing!
Heb je belangstelling voor deze bijzondere ontmoeting, dan kun je je hier aanmelden.

Uitslag
Woensdag 22 juni wordt de uitslag bekend gemaakt. ’s Avonds wordt daaraan in het Duurzaamheidscafé aandacht besteed. Wil je daarbij aanwezig zijn dan kun je je daarvoor hier aanmelden.