In de fleurige groepsfietsen, opgesteld op het florarijke, geaccidenteerde terrein van Struin, buitenschoolse opvang (BSO) in het groen, zaten maar liefst 150 kinderen in afwachting naar huis gebracht te worden.
Maar eerst mochten ze het duurzame estafettestokje aan elkaar doorgeven, van de ene fiets naar de andere.

Peter den Biesen, directeur Huismerk Energie en afgelopen week de trotse houder, gaf het startsein. De kinderen kregen behalve het stokje aangereikt, een woord ingefluisterd. Eens zien of het woord aan de andere kant van de rij fietsen nog intact zou zijn. Maar “windmolen” verwaaide niet.

Matthijs de Gruijter, de bevlogen directeur van deze bijzondere BSO in de natuur, kon zich goed vinden in het overgebrachte woord. Blij, zwaaiend met het estafettestokje, sprak hij over de unieke betekenis van Struin, en de speciale positie die deze opvang in Nederland inneemt.

Van het evenement zijn filmopnames gemaakt in opdracht van de gemeente Nijmegen voor de verkiezing van groenste stad van Europa.
Wie weet doen deze vrolijke beelden bij de jury het laatste restje twijfel wegnemen, zodat Nijmegen over 4 weken de Green Capital Award in ontvangst kan nemen.

DSC00003